Volg ons

06-293 167 46
info@formosus.nl

[bunch_awesome_services cat=”diensten” sub_title=”Formosus heeft een ruim aanbod” title=”Diensten” text_limit=”30″]

Tuinontwerp

Een tuinontwerp is een plattegrond zoals de tuin moet worden. Het is een tekening op schaal met daarop alle tuinfacetten zoals terras, looppaden, plantvakken, bergruimte, vijver en gazon.
Een tuin die bij u past begint met een goed ontwerp. Wellicht heeft u ideeën en wensen voor uw tuin. Houdt u van tuinieren of wilt u uw tuin vooral gebruiken om lekker te relaxen? Uw wensen en smaak staan centraal. Ik help u dit te vertalen in een mooi tuinontwerp zodat u jaren tuinplezier heeft!

Beplantingsplan

In een beplantingsplan vindt u precies welke plant, boom en heester waar komt te staan. De planten worden vakkundig geselecteerd op hoogte, bloeikleur, bloeitijd en onderlinge combinaties. Een goed doordacht plan leidt tot een mooie tuin die het hele jaar mooi en verrassend is. Een beplantingsplan kan gemaakt worden als u een tuinontwerp laat maken maar ook bij een bestaande tuin.
Bent u tevreden over de vormgeving en de indeling van uw tuin maar niet over de beplanting, dan is een nieuw beplantingsplan laten maken iets voor u.

Onderhoudsplan

In een onderhoudsplan staat specifieke informatie over uw tuin. Omdat u nog veel plezier van uw tuin wilt beleven, is het van belang dat u uw tuin goed onderhoudt. In het plan staat gedetailleerd beschreven welke werkzaamheden er in uw tuin gedaan moeten worden. En het geeft een overzicht van alle planten en hoe ze te behandelen.
Eigenlijk is het een tuincursus specifiek voor uw tuin. Een aantal zaken die beschreven worden zijn: hoe en wanneer je moet snoeien, hoe werkt het met bemesten etc.

Tuincoaching

Voor tuincoaching kom ik bij u in de tuin en geef antwoord op al uw tuinvragen. Tijdens het coachingsgesprek kunt u alle mogelijke tuinvragen stellen over het snoeien, uw gazon, de vijver, bemesting, verzorging van uw planten, vormgeving en indeling van uw tuin.
Tuincoaching is een privéles tuinieren toegespitst op uw eigen tuin.

Levering beplanting

Als u ervoor kiest om de tuin zelf aan te leggen kan ik de beplanting uit het beplantingsplan voor u leveren. Uw planten worden bij gespecialiseerde kwekerijen ingekocht, alleen op deze manier bent u verzekerd van verse, gezonde planten. 
De planten worden bij u thuis bezorgd op het moment dat u ze nodig heeft.

Lichtplan


Bij een lichtplan krijgt u advies over de juiste verlichting en de plaatsing van de lichtbronnen. Wil je optimaal genieten van uw tuin het gehele jaar? Dan mag de juiste buitenverlichting niet ontbreken. Een goed lichtplan zorgt ervoor dat uw tuin functioneel en sfeervol verlicht wordt.

Bemiddeling hovenier/stratenmaker

Met uw tuinontwerp kunt u aan de slag om uw tuin aan te gaan leggen. U kunt er ook voor kiezen om de aanleg geheel of gedeeltelijk door een hovenier of stratenmaker te laten uitvoeren. Een hovenier kan het straatwerk en de beplanting verzorgen en een stratenmaker alleen het straatwerk.
Formosus werkt samen met een aantal professionele hoveniersbedrijven en stratenmakers. Als u uw tuin wilt laten aanleggen, vraag naar de mogelijkheden!

Workshop tuinontwerpen


De workshop is bedoeld voor mensen die hun eigen tuin willen ontwerpen en daarbij vakkundig en praktisch advies kunnen gebruiken.
Van idee komt u tot een doordacht tuinontwerp. U leert waaraan een goed ontwerp moet voldoen. U wordt begeleid met het in kaart brengen van uw wensen, de stijl van uw toekomstige tuin, de vormgeving en de keuze voor de juiste materialen. Tijdens deze actieve workshop, wordt er een begin gemaakt met de keuze van de beplanting.
Wilt u ook stap voor stap een doordacht tuinontwerp voor uw tuin leren maken, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

[bunch_call_to_action2 bg_img=”122″ title=”Tuinontwerp, beplantingsplan & tuinadvies” text=”Zoekt u een onderscheidende tuin die helemaal
aansluit op uw wensen? Neem contact met ons op:” phone=”06-293 167 46″ btn_link=”http://formosus.nl/contact/” btn_text=”Klik hier”]